Welkom bij Botercreme en Eieren!

Bestellingen zijn te plaatsen via het emailadres:
maren.botercremeeneieren@gmail.com!

De prijslijst staat rechts aan de zijkant ---->

maandag 26 september 2011

Minicupcakes en taarten

Halloo!! Het is weer tijd voor een berichtje!
Een miniberichtje..over minicupcakes en minitaarten ;)
Ik heb afgelopen weekend minicupcakes gemaakt met het thema piraten en prinsessen. Het moest namelijk iets worden voor jongens én meisjes. De bestelling was gedaan door mijn baas Janneke, omdat haar beide kindjes hun verjaardag vierden. Mijn inspiratie kwam door de schooltraktatie die Janneke maakte voor Teun, met het thema piraten. Pien vind alles leuk wat roze is en glittert dus al snel kwam ik tot prinsessen en piraten!
En dit was het resultaat:
 


Ik heb voor de 'jongenscakejes' piratenbandana's en haken gemaakt op een blauwe 'zee' en voor de meisjes mooi glitterende stafjes met zilveren sterretjes eromheen. En daarbij heb ik nog cupcakes met toefjes blauwe en roze botercreme met sprinkels en minismarties. Als dat niet smakelijk is dan weet ik het ook niet meer! ;) De etagère is trouwens gemaakt door mijn moeder in het kader van haar webshop 'Buurvrouw & Buurvrouw' die ze runt samen met de buurvrouw Corrine en mijn zus Lotte. Maar deze heb ik in beslag genomen voor mijn eigen business!

Nog een andere bestelling die ik had was een schooltraktatie voor het zoontje van Françoise, de eigenaresse van 'De Quilterij'. Mijn moeder, buurvrouw en zus zijn vaste klanten in haar winkel en ik word er goed gepromoot!;) Françoise zelf heeft ook een blog, check hem hier!
Het moesten herfstigeminicupcakes worden, dus ik ben meteen bezig gegaan met herfstblaadjes, eikeltjes en herfstblaadjes.
Ik heb het me alleen nogal moeilijk gemaakt door een ontwerp te maken met een eikeltje, paddenstoeltje én twee herstblaadjes per cupcake. Om duidelijk te maken waarom dat moeilijk is, een minicupcake is ongeveer 3 à 4 cm groot.. Maarja, het ziet er zo leuk uit, en als je er eenmaal aan begint moeten ze er wel allemaal hetzelfde uitzien natuurlijk!!
Dus dat werden 30 eikeltjes, 30 paddenstoeltjes en 60 herfstblaadjes!
Ik was heel erg blij met mijn wilton-toolset die ik vorig jaar van mijn buurvrouw Corrine heb gekregen, dat maakte het een stuk makkelijker. Maar op een gegeven moment werd ik wel enigszins gestoord van die iniminipaddenstoeltjes, haha!
Maaaar, het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf;) Is dat herfst of is dat herfst!? Françoise vertelde dat alle kleuters heel erg onder de indruk waren en dat ze ze bijna niet op durfden te eten, haha!

Tot nu toe zijn de minicupcakes goed in de smaak gevallen, dus ik denk dat ik ze binnenkort vast in mijn assortiment zet. De precieze prijs moet ik nog wel vaststellen, dus hij staat nog niet in de prijslijst. Maar die zal ik zo snel mogelijk updaten!

Ik heb vorige week ook nog een minitaartje gemaakt. Het was een miniboltaartje van 12cm doorsnee, die ik binnenkort ook in de prijslijst ga zetten! Dussss, updates volgen snel!


1 opmerking:

  1. Wow! What talent, and patients you have there girl! Nice! 8-)

    BeantwoordenVerwijderen