Welkom bij Botercreme en Eieren!

Bestellingen zijn te plaatsen via het emailadres:
maren.botercremeeneieren@gmail.com!

De prijslijst staat rechts aan de zijkant ---->

maandag 26 september 2011

Boxtel Oost Dag

Een tijdje terug heb ik samen met mijn vader op een soort van braderie/rommelmarkt gestaan op minicamping de Oorsprong. Ik verkocht mijn cupcakes zo goed, en kreeg heel veel positieve reacties dat dat wel naar meer smaakte. En toen vond mijn moeder in de krant een oproep om kramen te huren bij BoxtelOostDag! Wij wonen zelf in Boxtel oost, en ik kon weer goed mijn bedrijfje(want dat is het ondertussen al echt bijna geworden) promoten en natuurlijk 740234830cupcakes verkopen!
Deze keer ging ik samen met mijn moeder een kraam vullen. De ene helft was voor mijn 'Botercreme en eieren' en de andere was voor 'Buurvrouw & Buurvrouw'. Dus ik kon weer goed gaan bakken!! Ik had er speciaal vrij voor gevraagd zodat ik de hele dag, nonstop kon bakken.
Een hele charmante actiefoto, gemaakt door mijn moeder, die heel graag mijn schort vast wilde leggen. Die heeft ze namelijk zelf gemaakt. Ik heb nu twee schorten van haar, één gewone en één die alleen om je middel gaat, als je snapt wat ik bedoel. De schort die ik op deze foto aanheb moet dus eigenlijk om je middel. Maar ik was boter aan het mixen, mixte mezelf helemaal onder en kon mijn andere schort niet vinden! Dus toen vond ik een nieuwe soort schort uit, de babydollschort!! Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar ik was nog wel schoon aan het einde van de dag. En na 84 cupcakes en twee volle kommen botercreme wil dat wat zeggen!;)

En gisteren was het dus zo ver, gewapend met 84 cupcakes en 2 taartdummies en al mijn taartmaakbenodigdheden stond ik achter mijn kraam. Het was echt suuuper mooi weer, en dus ook lekker druk!




Ik begon op het begin van de dag met uilencupcakes maar ik heb de hele dag nieuwe gemaakt. Dus uiteindelijk had ik een hele verzameling van strikjes, bloemetjes, vlindertjes, hartjes en zelfs een katje. Omdat ik de hele tijd bezig was met fondant om maar steeds mijn voorraad cupcakes aan te vullen trok ik heel wat publiek. Op een gegeven moment had ik zo'n aandachtig publiek...

Deze drie meiden wilden heel graag weten hoe ik alles maakte, en wat fondant was, en vooral de barbietaartdummie die ik ondertussen ook nog voor een deel gemaakt had werd goed bestudeerd!
En natuurlijk hebben ze alle drie er ook nog een geproefd! :D

Ik heb uiteindelijk driekwart van alle cupcakes verkocht, en binnen een vrij korte tijd was ik al mijn visitekaartjes kwijt! Dus ik hoop dat ik het binnenkort heel druk krijg met alle bestellingen die binnen komen stromen, haha!
Het was gisteren in ieder geval een groot succes!



Minicupcakes en taarten

Halloo!! Het is weer tijd voor een berichtje!
Een miniberichtje..over minicupcakes en minitaarten ;)
Ik heb afgelopen weekend minicupcakes gemaakt met het thema piraten en prinsessen. Het moest namelijk iets worden voor jongens én meisjes. De bestelling was gedaan door mijn baas Janneke, omdat haar beide kindjes hun verjaardag vierden. Mijn inspiratie kwam door de schooltraktatie die Janneke maakte voor Teun, met het thema piraten. Pien vind alles leuk wat roze is en glittert dus al snel kwam ik tot prinsessen en piraten!
En dit was het resultaat:
 


















Ik heb voor de 'jongenscakejes' piratenbandana's en haken gemaakt op een blauwe 'zee' en voor de meisjes mooi glitterende stafjes met zilveren sterretjes eromheen. En daarbij heb ik nog cupcakes met toefjes blauwe en roze botercreme met sprinkels en minismarties. Als dat niet smakelijk is dan weet ik het ook niet meer! ;) De etagère is trouwens gemaakt door mijn moeder in het kader van haar webshop 'Buurvrouw & Buurvrouw' die ze runt samen met de buurvrouw Corrine en mijn zus Lotte. Maar deze heb ik in beslag genomen voor mijn eigen business!

Nog een andere bestelling die ik had was een schooltraktatie voor het zoontje van Françoise, de eigenaresse van 'De Quilterij'. Mijn moeder, buurvrouw en zus zijn vaste klanten in haar winkel en ik word er goed gepromoot!;) Françoise zelf heeft ook een blog, check hem hier!
Het moesten herfstigeminicupcakes worden, dus ik ben meteen bezig gegaan met herfstblaadjes, eikeltjes en herfstblaadjes.
Ik heb het me alleen nogal moeilijk gemaakt door een ontwerp te maken met een eikeltje, paddenstoeltje én twee herstblaadjes per cupcake. Om duidelijk te maken waarom dat moeilijk is, een minicupcake is ongeveer 3 à 4 cm groot.. Maarja, het ziet er zo leuk uit, en als je er eenmaal aan begint moeten ze er wel allemaal hetzelfde uitzien natuurlijk!!
Dus dat werden 30 eikeltjes, 30 paddenstoeltjes en 60 herfstblaadjes!
Ik was heel erg blij met mijn wilton-toolset die ik vorig jaar van mijn buurvrouw Corrine heb gekregen, dat maakte het een stuk makkelijker. Maar op een gegeven moment werd ik wel enigszins gestoord van die iniminipaddenstoeltjes, haha!
Maaaar, het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf;) Is dat herfst of is dat herfst!? Françoise vertelde dat alle kleuters heel erg onder de indruk waren en dat ze ze bijna niet op durfden te eten, haha!

Tot nu toe zijn de minicupcakes goed in de smaak gevallen, dus ik denk dat ik ze binnenkort vast in mijn assortiment zet. De precieze prijs moet ik nog wel vaststellen, dus hij staat nog niet in de prijslijst. Maar die zal ik zo snel mogelijk updaten!

Ik heb vorige week ook nog een minitaartje gemaakt. Het was een miniboltaartje van 12cm doorsnee, die ik binnenkort ook in de prijslijst ga zetten! Dussss, updates volgen snel!


zondag 11 september 2011

Experimenten!

Weer een taart gebakken deze week! :D
Een collega van me werd 24 en dat moest gevierd worden natuurlijk. Én het was een goed moment voor een experiment!
Ik had de overgebleven cupcakes van de braderie aan mijn buurvrouw Corrine gegeven voor op haar werk en toen kreeg ik sinaasappelfondant en eetbare glitter van haar! De glitter had ik al gebruikt op de barbietaart maar de sinaasappelfondant moest nog ergens op..
En toen was Seline jarig :D Goed excuus voor een taartje dus! Het werd een simpel boltaartje, zonder vulling, met sinaasappelfondant en vrolijke bloemetjes. Check, it, out!

Blogspot flipt de foto de hele tijd omver, dus het moet even zo.. maar het komt zo ook wel over denk ik :)
Het oranje is helemaal van sinaasappelfondant en het experiment was een beetje wat voor vulling er in moest.
Seline vond de taart heel leuk en iedereen heeft hem geproefd en we zijn tot de conclusie gekomen dat er helemaal geen vulling in moet! Het sinaasappel is wel een beetje artificial, maar zeker lekker. Het geeft ook echt een goeie volle smaak, zodat er niks meer in hoeft anders word het echt teveel van het goeie! Een lekker laag botercreme of slagroom is genoeg, dus dat doen we de volgende keer.. Het fruitfondant komt van de scrapbookwinkel in Heesch die ook een kleine taartafdeling hebben. Corrine zei dat ze ook aardbeienfondant hebben dus dat is ook nog een goeie om te proberen. Het is iig zeker lekker!

Even iets anders.. Vandaag heb ik ook lekker in de keuken gestaan en heb ik 48 minicupcakes gebakken! :)
Janneke, mijn baas, wilde eigenlijk iets anders dan een taart en de gewone cupcakes zijn nogal een mond vol voor de kleintjes..of er niet iets kleiners was? Ja hoor!
Dus vanmiddag heb ik een hele hoop mini's gebakken om te kijken hoeveel ik er kan maken uit een bepaalde hoeveelheid beslag, en natuurlijk om aan mijn opdrachtgeven te laten zien ;)
Ziet er gezellig uit he? Nu nog even voorstellen met een gezellig laagje fondant of een dikke toef botercreme :) Dat komt misschien nog als Janneke ze ook zo gezellig vind ;)
De etagère is trouwens mede mogelijk gemaakt door mijn moeder :)

dinsdag 6 september 2011

Barbietaart

Zondag was de deadline voor de barbietaart, en het was maar goed dat ik een testtaart heb gemaakt! Het ging deze keer veuul beter ;) De vorige keer stond ik enorm te pielen met het lijfje van de jurk op de barbie zelf, en nu heb ik hem gemaakt uit allemaal losse stukjes fondant.. Ik had deze keer ook meer inspiratie én nieuwe glitter waar het natuurlijk helemaal te gek mee werd ;) Ik heb uiteindelijk nog armbanden, oorbellen en kettinkjes gebouwd!
De taart was voor Sam, die de hele ochtend voor het raam heeft gestaan om te kijken of ik er al aan kwam, haha! Ze was er dan ook erg blij mee. En ik ook eigenlijk!



Ik wilde eigenlijk ook nog iets in haar haar doen, maar dat is nog niet gelukt... dat is voor de volgende taart!
Dus iedereen, bestellen maaaaaaar!!!

Bestelling zijn te plaatsen door een mailtje te sturen naar maren.botercremeeneieren@gmail.com, een link naar de prijslijst staat rechtsboven op de pagina!