Welkom bij Botercreme en Eieren!

Bestellingen zijn te plaatsen via het emailadres:
maren.botercremeeneieren@gmail.com!

De prijslijst staat rechts aan de zijkant ---->

woensdag 13 juli 2011

Bumba's, Prinsessen en Voetbal!

Even snel nog twee taarten showen :)
Een van mijn eerste bestellingen van nietfamilie, voor de dochtertjes van mijn bazen.
Eerst kwam de Bumbataart, waarvoor ik voor het eerst een kleurplaat gebruikt.. Best tricky, maar na een paar keer proberen had ik het toch goed voor elkaar, kijk maar!

Pien word nu bijna drie en nadat ze helemaal zelf had bedacht dat ze een roze feestje wilde deze keer, vond ze een Dorataart het allermooiste! Dus die zal ik binnenkort ook laten zien!

Sam, haar nichtje, wilde ook wel zo'n mooie taart natuurlijk dus niet lang na de het feestje van Pien met de Bumbataart kwam haar grote broer vragen of "Sam ook niet zo'n taart mocht net als Pien, alsjeblieft?"
Alleen deze moest dus met prinsessen, en heel veel roze uiteraard!


Uiteindelijk werd het een soort van fee, met een hoop glittergel én roze! Ik heb hem in ongeveer dezelfde stijl gemaakt met dezelfde verticalestreepjeszijkant als de Bumbataart, maar dan met blauw en hartjes ipv bloemetjes. Hetzelfde, maar toch anders :)

Toen de broer van Pien, Teun, vijf jaar werd had ik weer een bestelling: voetbalcupcakes! Ik had toen mijn mooie cupcakestandaard van Wilton nog niet, dus ik heb net zoveel cakejes gemaakt totdat ik mijn etagère een beetje leuk vol had. Ik had leuke voetbalverjaardagskaarsjes gevonden en de rest heb ik met miniveldjes, minishirtjes, en voetballetjes gemaakt.
Ik had uiteindelijk volgends mij vier keer zoveel cupcakejes als kinderen, maar aan het einde van de dag waren ze allemaal op! Ik had ze verder niet gevuld, omdat dat nogal een geklieder zou kunnen worden met kindjes tussen de 2 en vijf..

Voor de broer van Sam, Jesse, heb ik ook nog een taartje gemaakt. Hij wilde zelf heel graag een taart met drie dinosaurussen en twee draken én met Cars erop, maar zijn moeder vond een voetbalboltaartje toch iets handiger ;)
Ik kan alleen de foto van deze taart niet vinden.. Maar die komt later misschien dan nog..

Dat was het weer! Volgende keer een cupcake special! :D

dinsdag 12 juli 2011

De AllerEerste!

Ik heb foto's gevonden van mijn allereerste taart!!! :o
Ook de allereerste keer dat ik fondant leerde kennen :D
Check!:
Zie me enorm geconcentreerd lieveheersbeestjes bouwen :D
En niet lang daarna kwam mijn allereerste taartje, gedecoreerd met stippen gemaakt met uitstekers van opgerold karton, hahaha!

Niet slecht voor de aller aller allereerste niet?? :D
Na deze werd meteen een plan gemaakt voor de volgende, of eigenlijk de volgende twee plus een berg cupcakes voor de verjaardag van mijn zus :)
Ze waren best goed gelukt voor de eerste taarten, alleen op weg van Boxtel naar Leiderdorp in een heeeele warme auto zijn ze enigzins gesmolten..

Maar van een afstandje zien ze er nog goed uit, niet? ;) Het enige wat niet op de foto staat was de 3dkoe die ik had gemaakt voor boven op de koeienvlekkentaart..

Deze eerste bestelling viel nogal in de smaak en toen die vriend van mijn zus jarig was:

Ik moet er wel even bijvertellen dat hij archeoloog is, en daarom deze one of a kind archeologentaart compleet met botten, potscherven, troffel en veiligheidshelm!

Dit was het weer voor deze keer, de volgende keer show ik mijn bumbataart en prinsessentaart voor de dochtertjes van mijn twee bazinnen!

Taarten so far...

Ik ben nu iets meer dan een jaar bezig met mijn taarten en ondertussen heb ik er al een hoop gemaakt. En die moeten geshowt worden natuurlijk! Ik zal het niet allemaal tegelijk doen want dat is een beetje veel in een keer. En ik heb ook niet alle foto's omdat de camera waar ze allemaal op stonden gejat is voordat ik ze op mijn computer kon zetten..

Ik zal eerst even laten zien hoe de keuken eruit ziet waar ik werk, of vooral mijn domein! Ik ben met al mn bakspullen verbannen uit de keuken omdat ik begon met één plank, en uiteindelijk twee kasten in beslag nam :p Nu ben ik gereduceerd tot handige plastic bakken van de ikea die als ik ze niet nodig heb op mijn kamer staan. Het enige nadeel is dat ik elke keer als ik een extra bak koop er thuis achter kom dat ik er nóg een nodig heb..!:p


 en naast deze enorme bak met zooi heb ik nog een bak helemaal vol met uitstekers voor bijvoorbeeld een koekjeskerstboom en 4578529547548394 letters en cijfers in allerlei soorten en maten!

Ik zal nu even een paar foto's van taarten showen :D

Dit was een experimenttaart voor een vriendin van mij. Haar zus was niet lang daarvoor bevallen van een dochtertje, Jasmijn. Ik wilde al een tijdje proberen om een fototaart te maken en dit was een goed moment vond ik :p
De foto is geprint op ouwel en ik heb hem laten printen bij.. even zoeken.."Ricake Taartcreaties & meer..." Een hele aardige mevrouw en goeie service! Ik was ook erg tevreden met het resultaat, alleen ik had iets te lang gewacht met de foto gebruiken. Het lukte voor geen meter, ik heb de hele taart uit model gedrukt en de foto was in een hoekje gebroken. Maaaaar, het is nog steeds een heel schattig babytje dus niemand kijkt verder naar de rest van de taart ;)Dit zijn drie kleine taartjes die ik heb gemaakt voor de verjaardag van mijn vader. Èèn cadeautje, èèn gezellig bloemetje en èèn motor! Ik heb ze met verschillende dingen gevuld, botercrème, slagroom; kersen, aardbeien; fondant, marsepein.. een beetje mix and match :) Dit was ook de eerste keer dat ik met marsenpein heb gewerkt. Het was even wennen maar het lukte verder aardig :)

that's it voor nu.. stay tuned voor meer!!!

maandag 11 juli 2011

Test-Barbietaart

Ik heb vorig jaar voor mijn verjaardag de Wondermold bakvorm van Wilton gekregen, oftewel: de Barbietaart! Tot nu toe heb ik daar nog steeds niks mee gedaan omdat het er steeds niet van kwam en ik ook niet echt iemand had om hem voor te maken.. Tot nu!
Het dochtertje van mijn baas is bijna jarig en ze wilde vorig jaar al een prinsessentaart en dit jaar gaan we die van vorig jaar perfectioneren! Maar omdat ik deze bakvorm nog nooit heb gebruikt en de eerste taart nooit helemaal perfect word omdat ik dan nog een beetje moet experimenteren, moest er een test-taart gemaakt worden.
En die wilde mijn baas ook hebben om cadeau te doen aan het dochtertje van haar zus. Dus er moest flink gebakken worden :D
Dit was het begin:

Het ging eigenlijk al beter dan gepland want door allerlei bakmix schema's had ik meteen voldoende beslag enzo en de goeie baktijd voor de vorm. Ik had nog mooi roze botercrème in de vriezer liggen dus dat kwam ook mooi uit.
Na de botercrème werd het dit:
Alleen toen was mijn inspiratie op :p Ik wist niet of het bloemetjes, hartjes of sterretjes moesten worden, of dat ik nog met icing aan het gang ging.. Ik wist alleen dat het roze en geel werd..
Lotte, mijn zus, had iets meer inspiratie en uiteindelijk werd het 'zo'n driehoek tot boven weetjewel, met van die twee lappen stof en dan de voorkant een andere kleur!'
Toen ik dat uiteindelijk had kwam het een beetje vanzelf verder, hier een bloemetje, en gouden pareltje erin, strik op haar kont, *tadaaaa*!

Alleen toen moest Mevrouw zelf nog aangekleed worden en dat ging iets minder gestroomlijnd.. Ik kreeg ten eerste het fondant er niet goed omheen, en toen plakte het niet fatsoenlijk vast, dacht ik eindelijk dat het goed was draaide ik haar om, staken haar tieten dwars door de fondant! Ons mam kwam even kijken of alles wel goed ging toen ik haar over het aanrecht gooide met een harde "Ik word gek van dat mens!!" Uiteindelijk heeft ons mam ook de roze lap fondant om haar heen gevouwen gekregen en heb ik haar verder afgemaakt met een finishing touch!
En dan hier het resultaat:
Zo voor een eerste experiment best wel goed gelukt al zeg ik het zelf!! :D

Ik heb hem niet gevuld deze keer omdat het maar een simpele test-taart moest worden.
Je kunt deze taart bestellen vanaf 20 euro, ligt eraan hoe je hem gedecoreerd wilt hebben. Meer fondant of bijvoorbeeld veel glitter, pareltjes of iets dergelijks betekent natuurlijk hogere kosten!

Halloo!

Hoooi!
Ik ben Maren, en ik bouw taarten :D
Ik doe dit nou al ongeveer een jaar en aangezien mijn moeder, zus èn buurvrouw aan het bloggen zijn over hun hobby werd het tijd dat ik de mijne ook met de wereld deel!
Het plan is om mijn laatste creaties hierop te zetten en af en toe een 'heelp!' als het niet lukt..
Ook probeer ik mijn eigen business een beetje te promoten want ik maak ook taarten op bestelling!
Op een gegeven moment was mijn omgeving een beetje vol van taarten en cupcakes maar dingen bakken die niemand opeet is ook zo sneu.. Tot nu toe zijn mijn klanten vrienden, familie, collega's en vrienden en familie van collega's, maar dat zou ik graag uitbreiden natuurlijk.
Ik ga binnenkort even een lijstje maken met alle formaten taarten die ik kan maken plus prijs zodat er besteld kan worden! Èèn voorwaarde: Ik woon in Boxtel en bezorg alleen in regio Den Bosch om de benzinekosten nog een klein beetje te kunnen overzien..

Dus stay tuned voor al mijn avonturen en natuurlijk voor alle taarten die ik tot nu toe heb gemaakt!!